Datum

september 2015

Client

Basisschool De Pelikaan

Van schoolplein tot speelplein

Basisschool De Pelikaan

In opdracht van Basisschool De Pelikaan hebben we de grijze kale betonnen vloer in een kleurrijke speelplaats veranderd. Voorafgaand is, in samenwerking met de docenten en de leerlingenraad, een wensenlijst opgesteld. In het ontwerp zijn we ervan uitgegaan dat kinderen hun grenzen proberen te verleggen als ze spelen.

De vloer bestaat uit verschillende gebieden die door de beschildering aan elkaar worden verbonden. De klimtorens nodigen de kinderen uit om te klimmen, te slingeren en samen te komen in de schaduw. Van de hergebruikte WEB-palen is een speelobject gemaakt waar de kinderen kunnen balanceren, oversteken en samenspelen. Naast schaduwplekken voor de leerlingen, zijn deze ook voor de docenten en ouders gecreëerd. De kleuren zijn fris, vrolijk en in lijn met de kleurstelling van het gebouw en het logo van de school. Alle speelobjecten zijn op het eiland ontworpen, ontwikkeld en gemaakt: een belangrijk aspect voor dit project. Dit is namelijk niet alleen kostenbesparend, maar ook goed voor de lokale economie.

Ontdek onze overige projecten

Tiny Home

Standaard woningen Bodifée Design heeft standaard woningen ontworpen met hoogwaardig...
Wilhelminaplein

Wilhelminaplein

Opwaardering Openbare Ruimte Centrum Van Kralendijk Bodifée design is gevraagd de openbare...

SRCN kantoor

Opwaardering kantoren SRCN Stichting Reclassering Caribisch Nederland heeft ons gevraagd om...